Ohjelmisto 2017


Ohjelmisto 1997
| Ohjelmisto 1998 | Ohjelmisto 1999 | Ohjelmisto 2000 | Ohjelmisto 2001 | Ohjelmisto 2002 |Ohjelmisto 2003 | Ohjelmisto 2004 | Ohjelmisto 2005 | Ohjelmisto 2006 | Ohjelmisto 2007 | Ohjelmisto 2008 |Ohjelmisto 2009 | Ohjelmisto 2010 | Ohjelmisto 2011 | Ohjelmisto 2012Ohjelmisto 2013 | Ohjelmisto 2014 | Ohjelmisto 2015 | Ohjelmisto 2016 |Ohjelmisto 2018 | Ohjelmisto 2019


OHJELMISTO 2017
-----------

INCOGNITO - Iltamat 20v Special la 16.12.2017
Tervetuloa juhlimaan Incognitojen 20-vuotista taivalta ja syyskauden viimeistä tapahtumaa Barkerilla. Tervetuloa joulukuiset ihmeet!


incog special
Kuva: Reino Koivula

Mukana iltamissa mm.

Jani Petteri Virta
Jani Petteri Virta on taiteilija joka on päättänyt olla näkemättä kasvojan vuonna 2017 ja tekee siitä lähtökohdasta käsin tekstiä, kuvia ja performanssia. Prosessin etenemistä voi seurata blogissa: https://janipetterivirta.wordpress.com.
Incognito-Iltamissa Jani Petteri Virta toteuttaa A Different Self-Portrait projektiin osallistuvan performanssinsa.

Tanssitaiteilija Ilona Salonen / Sedna tanssisoolo

Välähdyksiä Luminouksesta - mukaelma Turun linnan Luminous-valotaideteokseen 6.12.2017 suunnitellusta koreografiasta. Kor. Jenni Uimonen.

Sirkustaiteilijat Marjut Hernesniemi ja Myrsky Rönkä /
Parasitic interaction
Heitettynä maailmaan nämä kaksi yrittävät loisia toisiaan. Parasitic interaction on demo yhdestä osasta Marjut Hernesniemen ja Myrsky Rönkän tulevasta teoksesta Drops of symbiotic interaction. Numero tutkii aiheenaan yhtä symbioosin osa-aluetta, eli parasitismiä tai oikeastaan sitä, kun kaksi loista kohtaa toisensa ja yrittävät hyötyä toisistaan.

Teoksen kantavana voimana on vertikaali- eli ilma-akrobatia köysi, joka on laskettu tällä kertaa katosta maan tasalle ja kiinnitetty näiden kahden esiintyjän välille. Tarkoituksena on ollut tutkia ilma-akrobatia tekniikoiden mahdollisuuksia tällaisessa muodossa ja yhdistää niitä tanssiin.

Tanssitaiteilija Jouni Järvenpää

Taukojumppaa / kautta Entropian, sehän kiehuu! / taukojumppaa kaks / nyt sinun on pakko voittaa.

Barkerin Baari palvelee Iltamien aikana. Tervetuloa!


Tuntematon Tanssija / Okänd Dansare / Unknown Dancer

A choreography from Marjan Raar for 3 dancers which is based on situations that many dancers are experiencing these days.
A choreography about strength, struggle, compassion and existence.

Choreography - Marjan Raar
Dance - Kaisa Koulu - Linda Holmström - Marjan Raar
Lights - Antton Kainulainen

Ensi-ilta / Premiär/ Opening Night
Tuesday  5.12 at 19.00
Next performances :
7-8-9-14-15.12 at 19.00

Liput / Tickets 10/15€

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
">tuntematon tanssija
Kuva: Reino Koivula


Runoviikon tapahtuma

Oranssien lyhtyjen kortteli
la 11.11.2017 klo 19:00

Runoviikko ry. ja Turun Epäilyttävän Kulttuurin Seura esittävät: Oranssien Lyhtyjen Kortteli, sopivasti vinoutunut varietee syksyn synkkyydessä, tulee taas! Vuodesta 2014 alkaen järjestetty poikkitaiteellinen iltama jatkaa vanhaa varietee- ja kabaree-perinnettä tarjoamalla monipuolisen kattauksen lavarunoutta/spoken wordia, live-musiikkia, sirkusta, burleskia ja performanssia. Useimpia yksittäisiäkin esityksiä on vaikeaa ellei mahdotonta lokeroida vain yhteen edellä mainittuun taiteenlajiin.

Esiintymässä ovat:
Rachel Long (UK)
Luulur (EST)
Çigdem Y Mirol (TUR)
Jacob Sam-La Rose (UK)
Sami Liuhdon Taudinkuva
Suomen Vanhin Runosirkus
Kabaree Musta Narsissi
Raakimukset

Illan juontaa Laina Sieniö.
Kuten viime vuonnakin, oranssit lyhdyt syttyvät Barker-teatterilla Raunistulan kaupunginosassa. Paikan päälle lähtee bussikyyti klo 18 kaupungintalon vierestä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Trash Lake

Trash lake on fyysisesti ravisteleva kahden naistanssijan nykytanssiteos. Ylikuluttavaa yhteiskuntaa kritisoiva teos muuntaa Barker-teatterin kamppailuareenaksi muovijätettä vastaan.
MP-kollektiivin ensimmäinen kokoillan teos asettaa tanssijat luonnon asemaan muovin armoille.

Esitykset:

Pe 3.11.2017 klo 19 ensi-ilta + yleisökeskustelu esityksen jälkeen
La 4.11.2017 klo 19
Su 5.11.2017 klo 15
Ti 7.11.2017 klo 19

Työryhmä:
Tanssi / koreografia: Suvi Nieminen ja Ilona Salonen
Puvustus / lavastus: Mervi Kuittinen
Valosuunnittelu: Marko Kallela
Äänisuunnittelu: Olli-Olavi Lautiola

Trash Lake

Tuotanto:
Barker-teatteri
MP-kollektiivi

Teosta ovat tukeneet Läntinen tanssin aluekeskus, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Svenska kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus ja Turun kaupunki. Lisäksi yhteistyökumppanina Pidä Saaristo Siistinä ry.


SYMPHONY, IT´S JUST A MATTER OF ARRANGING IT!

 MG 8564 copy
Kuva: Reino Koivula

KUVAGALLERIA ESITYKSESTÄ

Tanssitaiteilijoiden, muusikoiden ja yleisön JUHLA 21.10.2017

Symphony, it´s just a matter of arranging it! on tanssijoiden ja muusikoiden improvisaatiokohtaaminen, joka ensimmäistä kertaa nähtiin jo vuonna 2003.

Lauantaina 21.10.2017 klo 20 järjestetään Barker-teatterin, Turun vapaan taiteen näyttämön 20v- juhlavuoden SuurSymphony, jossa mukana ovat alkuperäiset osanottajat, tanssitaiteilijat Alpo Aaltokoski, Ritva Bergström, Ismo-Pekka Heikinheimo, Jouni Järvenpää, Reijo Kela, Marjan Raar ja Nina Renvall.

Uusina mukana ovat tanssitaiteilijat Riikka Kosola, Tomi Paasonen, Liisa Pentti, Urmas Poolamets(Aurinkobaletista) ja Virva Talonen!

Muusikoista ovat mukana Manuel Dunkel/ saksofoni, Niklas Winter/ Kitara, Ismaila Sane / rummut, Arttu Aarnio/ kontrabasso!

Alkuperäisessä kokoonpanossa mukana olleita tanssitaiteilijoita olivat myös Akseli Kaukoranta, sekä edesmenneet Riitta Vainio ja Nigel Charnock. Vuoden 2017 Symphonyssa lavalla tullaan näkemään harvinainen määrä taiteilijoita! Symphony, it´s just a matter of arranging it! on improvisaatiokohtaaminen ja esitys jota ei harjoitella etukäteen. Tanssijat ja muusikot saapuvat lavalle ja esitys alkaa. Kohtaamisessa ei ole ennakolta määrättyä rakennetta. Myöskään mitään ohjeita pukeutumisesta ei anneta.

Tapahtumaa tukee Suomen Kulttuurirahasto

symphony juliste 800

Kuva: Reino Koivula

 -----------

LABOUR – nykytanssiteos

Ensi-ilta (kantaesitys) pe 22.9.2017 klo 19
Muut esitykset:
la 23.9. klo 19 – mukana myös Vivarium Kollektiivin PIIRTO-esitys!*
su 24.9. klo 16
ke 27.9. klo 19
to 28.9. klo 19

labour

 

Suomalainen identiteetti on rakentunut työlle. Työtä tekevän, tauotta puurtavan kansan on pakko jatkaa loppumatonta uurastustaan, vaikka työ olisi muuttunut merkityksettömäksi – tai sitä ei olisi kaikille edes yhteiskunnassa tarjolla.

Mielikuvat oikeasta, merkityksellisestä työstä sijoittuvat maalaisromanttiseen suomalaismaisemaan, ennen teollistumisen aikaa, käsillä tehtävään työhön – maailmaan, jossa työ on yhtä kuin elämä: välttämättömyys, ja samalla elinehto.

Työ & Labour on nykytanssia ja kokeellista elokuvaa yhdistävä kaksiosainen teos työn tekemisen merkityksistä. Teoksen LABOUR-tanssiosiossa nykytanssikoreografia keskustelee kaitafilmille kuvatun materiaalin kanssa.

Kun maata aurataan, kauraa niitetään ja jyvät lentävät, perinteiset käsitykset työstä ja sen tekemisestä rinnastuvat lavalla nähtävään nykytanssijan työhön: esiintymiseen.

Työryhmä:
Koreografia, tanssi ja käsikirjoitus: Linda Holmström

Tanssi, sävellys, musiikki ja käsikirjoitus: Arttu Aarnio
Elokuvan ja filmimateriaalin ohjaus, tuotanto ja käsikirjoitus: Eveliina Pasanen
Tuotanto ja käsikirjoitus: Anni Välimäki

Teos on tuotettu yhteistyössä työryhmän ja Barker-teatterin kanssa.

Elokuvatyöryhmässä lisäksi: Anna Vepsäläinen, Eemi Lehto, Mira Merinen, Riikka Mäntymaa, Pia Vainio, Anniina Suikki, Johannes Repo, Eetu Helenius, Fanny Viitaharju, Joni Pietiläinen, Janne Helenius

Teosta tukevat Svenska Kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus, TOP-säätiö ja Turun kaupunki.

Projekti on osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmistoa.
_____________________________________________________

* La 23.9. esityksen yhteydessä nähdään myös Vivarium Kollektiivin teos PIIRTO!

Koreografia: Soile Lahdenperä
Esiintyjät: tanssijat Elina Hauta-aho, Jouni Järvenpää, Linda Priha, Anni Rissanen sekä trumpetisti Eero Savela
Tuotanto: Vivarium Kollektiivi

Piirto1

Kuva Jaakko Savela

Vivarium Kollektiivin teos Piirto esitettiin Helsingissä Galleria Forumboxissa ja esitystila LeSpacessa vuonna 2015. Ryhmä työsti Piirtoa myös Barker-teatterilla Turussa, jossa teoksesta esitettiin ensimmäinen demo.

Piirron kutsukoreografina on tanssitaiteen tohtori Soile Lahdenperä. Esitys on hetken koreografia, jonka neljä tanssijaa ja muusikko yhdessä luovat. Se on tapahtumien leikkikenttä, joka syntyy yksittäisistä hetkistä, teoista, sanoista, liikkeistä ja sävelistä. Nämä kerääntyvät, ketjuuntuvat ja purkautuvat, jolloin esiin piirtyy joka ilta ainutkertainen esitys. Teos nostaa uudelleen tarkasteluun käsitteet intuitio, reaktio ja valinta. Tarkastelijana on esiintyjä, kokonaisvaltaisesti ajatteleva ruumis.


La Poule work-in-process

Riikka Kosola pitää La Poule -sooloteoksen work in process -esityksen Barker-teatterilla lauantaina 2.9. klo 15. Barkerin kesäresidenssin jälkeisen työvaiheen avoimiin oviin on vapaa pääsy kaikille. Palaute on sallittua ja toivottavaa vielä pitkään esityksen jälkeen sillä ensi-ilta on vasta tammikuussa
** Katsojat voivat siis halutessaan osallistua ohjatusti prosessiin!
La Poule on kerronnallinen tanssisatu, aikuisille.

La poule is a chicken.
La Poule is a diva chicken.

Chicken is an animal who lived wild in Indian jungles before getting tamed.
Chicken is a she, and she gets kids, many eggs. Or maybe just one, in her entier life.
La Poule, the chicken, is sometimes like a pyryharakka, sometimes like a swan. She wants to fly.
La Poule is made for a woman, a musician and videos.

IMG 20170827 232202


Residenssitaiteilija Riikka Kosolan järjestämät avoimet treenit Barkerilla to 17.8.2017 sekä to 24.8.2017

riikkajungle3


Skarabee

Koti on erämaa. Tyhjät tölkit kolisevat jaloissa ja tiskialtaasta on valunut lampi keittiön lattialle. Lammessa ui joku. Tuuli kohisee hitaasti ja kadut ovat huimaavan alhaalla. Taustalla häämöttää vuori pienine kiipeilijöineen, ja ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Tätä kaikkea katsellaan kuin luontodokumenttia, ohjelmaa hyönteisiltä hyönteisille. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Maan alla on aarre kotelossaan, ehkä tai emt.

koreografia ja tanssi Jouni Järvenpää
lavastus Timo O. Nenonen

Esitykset Barker-teatterilla
pe 7.7.2017 klo 19 ensi-ilta
la 8.7. klo 19
ke 12.7. klo 19
pe 14.7. klo 19
la 15.7. klo 19

skarabee

Kuva: Reino Koivula

Tuotanto:
Jouni Järvenpää
Barker-teatteri
Läntinen tanssin aluekeskus

Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus


Feelmap

Barker-teatterilla la 20.5.2017 klo 19
Feelmap teoksen ensi-ilta oli Barkerilla Incognito-iltamien yhteydessä 4.3. Sen jälkeen teosta esitettiin Höyhentämöllä Helsingissä 25-27.4.
Nyt jälleen Barkerilla 20.5.2017

 

feelmap2

 

Valokuva Ismo-Pekka Heikinheimo

Koreografia | Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi | Tanja Illukka
Live-musiikki | Moritz Cartheuser

Feelmap-teoksessa antaudutaan tunnekartan vietäväksi. Se on herkkä, aistiva ja intiimi nykytanssiteos. Tunnekarttaa voi käyttää löytääkseen perille, sen avulla voi kuljeskella vapaasti, sen avulla voi suunnistaa rastilta toiselle, mutta kulku ei välttämättä mene suorinta tietä. Kartalta voi myös eksyä. Feelmap tekee näkyväksi ihmisen sisä- ja ulkomaailman rajoja ja yhteyksiä.

Miltä tuntuu aistia oman kehon tiettyjä kohtia, mitä tuntemuksia ne herättävät, millaista liikettä ja tanssia niistä kumpuaa? Feelmap-teoksessa kohdistetaan aistimukset ja tunteet kymmeneen kehon erityiseen osaan, yksi kerrallan, ja siihen mitä ja miten ne alkavat säteillä.

Tanssija aistii itsestään tulevia impulsseja, hän kuuntelee, tunnustelee ja näkee sisälleen, mutta on koko ajan suhteessa ympäröivään tilaan. Hän koettaa löytää olotilan, jossa raja itsen ja maailman välillä häviää, jossa ihminen tulee yhdeksi maailman kanssa. Sitä ennen on kuitenkin suojauduttava niin kyynärpäätaktiikkaa käyttäviä vastaan kuin kuunneltava ympäristön äänet ja ihmisten supatus. Välillä voi tulla huono olo ja on päästettävä patoutunut energia ulos. Kun päättää antaa, on myös helpompi saada.

Teoksen musiikki on hetkessä syntyvää improvisoitua musiikkia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sitä ei olisi harjoiteltu. Musiikki on niin kutsuttua rakenteellista improvisaatiota. Tanssijan ja muusikon välille syntyy ajallinen, ajoituksellinen ja tilallinen suhde. Heidän kommunikaationsa on aistinvaraista ja tunnemaastoa koskettavaa. Teos punoo kudoksen, joka voi aueta tarinana katsojan tunnekartalla.Oh Forest

Oh Forest 800

Esitys metsästä piirtyy esiin aistihavaintojen reunalta. Se on vihapuheeton alue, jossa olemme vapaita leikkimään irrationaalisella ja absurdilla.

Koreografia: Maija Nurmio ja työryhmä
Tanssi: Jonna Eiskonen, Kati Korosuo ja Maija Nurmio
Pukusuunnittelu: Kirsi Gum
Äänisuunnittelu: Miikka Ahlman
Valosuunnittelu: Raisa Kilpeläinen
Kuva: Miikka Ahlman

Tuotanto: Keidas-residenssi / K&C Kekäläinen & Company, Barker-teatteri ja Maija Nurmio
Teosta ja esiintyjien työtä ovat tukeneet: Barker-teatteri, Helsingin kulttuurikeskus ja Taiteen edistämiskeskus

Esitykset:
la 6.5 klo 19 ensi-ilta
su 7.5 klo 15
ke 10.5 klo 19


I N C O G N I T O -- I L T A M A T   lauantaina 22.4.2017 klo 20 alkaen!!

Keväinen INCOGNITO kutsuu viettämään iltaa mainion ohjelman pariin.
Incognito-iltamien välittömässä ilmapiirissä voi nähdä kokeiluasteella olevia, tai myös valmiita teoksia taiteen eri alueilta.
Incognito-iltamia on järjestetty vuodesta 1997.

ritva incognito
Kuvassa taiteilija Ritva Bergströmin Incognitohenkeä. Kuva Reino Koivula.

Iltamissa mukana:

POP UP SONGS - musiikki-improvisaation tuokio ja verkostoitumisen konsepti
Tämä on KUTSU SINULLE joka olet muusikko tai äänen tuottaja ja tahdot heittäytyä improvisoimaan biisejä Lianan kanssa yleisön edessä.
Mitä tehdä?
Tuo mukaan kitara, nokkahuilu tai mikä tahansa soittimesi ja laita viestiä Barkerille että olet tulossa TAI ilmaannu ekstemporee paikan päällä.

Pop up - songs on Liana Potilan kehittämä verkostoitumisen väline, jonka myötä Liana toivoo luovansa ainutlaatuisia kohtaamisia musiikin tekijöiden välillä. Konsepti vaatii heittäytymistä ja melko lailla rohkeutta. Kyseessä on onnistumisen ja mokaamisen areena jossa kaikki on hyväksyttyä ja siksi niin hieno ja armollinen konsepti!

Esiintymässä:
Liana Potila - laulu
Eetu Rajala - kitara
Brian Ramos - Cajon rumpu

Tanssitaiteilija Mickaël Stoeckel/ Tanssi ja muusikko Antti Tolvi/ Musikki
Esitys perustuu energiaan ja kehon tutkimukseen

Taidemaalari Sanna Halme/ performanssi Hate to perform

Tanssitaiteilija Satu Tuittila/ tanssisoolo Eana (maa) demoesitys tulevasta esityksestä.
Tanssiesitys kumpuaa pohdinnoista ilmastonmuutoksen vaikutuksista pohjoiskalotin herkkään luontoon.
Esiintyjänä Sofia Koittola

Jani Petteri Virta /
Jani Petteri Virta on taiteilija, joka on päättänyt olla näkemättä kasvojaan vuonna 2017 ja tekee siitä lähtökohdasta käsin tekstiä, kuvia ja performanssia. Prosessin etenemistä voi seurata blogissa: https://janipetterivirta.wordpress.com/.

Incognito-iltamissa Virta toteuttaa toisen A Different Self-Portrait -projektiin osallistuvan performanssinsa.

Tanssitaiteilija Riikka Kosola/ pala tulevasta tanssiteoksesta La Poule
La Poule on yhden naisen soolo Kanasta, joka ei osaa lentää, mutta aina se yrittää.

Tsemppifest /taiteilija Tuomas Henrikki ja muusikko Veli-Matti Torkko ja tanssitaiteilija Jouni Järvenpää ja kuvataiteilija Timo O. Nenonen
Tsemppifest on hyvän mielen tapahtuma, jossa on monipuolinen kattaus hyvällä meiningillä tsemppaavia ohjelmanumeroita.

Tsemppifest järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Turussa. Tsemppifest sisältää mm.

Musaa
Leffaa
Tanssimista
Askartelua
Taikuri
Kirjeenvaihtoa
Suomen hauskin käärme-kilpailu
Arvonta
Vapaata tsemppausta


Alpo Aaltokosken ja Ali Alawadin yhteisteos
Ali & Alpo Barker-teatterilla torstaina 20.4.2017 klo 19.00

Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat sanattomassa dialogissa

s AliAlpo1
Kuva: Tanja Ahola

Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat irakilaisen ud-luuttutaituri Ali Alawadin ja koreografi, tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken yhteisteoksessa Ali & Alpo. Musiikin ja tanssin vuoropuhelu laajenee kahden toisilleen vieraan kulttuurin rinnakkaiseloksi ja lopulta dialogiksi, jossa pohditaan arabialaisen ja länsimaisen taiteen ja kulttuurin yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Arabialaisella musiikilla on vuosituhantiset perinteet, joiden pohjalta Alawad on tehnyt osittain uusia sovituksia. Aaltokosken omaan kehonkieleen pohjautuva tanssi pitää kiinni identiteetistään, mutta heittäytyy samalla myös aistivaan vuoropuheluun musiikin kanssa. Teoksen lähtökohtana oli molemminpuolinen kiinnostus toisen taidetta kohtaan sekä halu katsoa mitä yhteistyöstä voisi syntyä.

Alawad ja Aaltokoski aloittivat yhteistyön keväällä 2016, kun Alawad esiintyi Aaltokosken 30-vuotistaiteilijajuhlassa Aleksanterin teatterissa. Caisassa kantaesityksensä saanut Ali & Alpo -teos on syntynyt kahden tasavertaisen taiteilijan yhteistyönä. "Ali teki minuun suuren vaikutuksen ihmisenä ja taiteilijana, hänen pakolaistaustansa on tässä tarinassa pikemminkin sivujuonne", Aaltokoski sanoo. Arabialaisessa musiikissa on paljon samaa kuin suomalaisessa musiikissa – sävelistä ja sanoituksista löytyy samaa surumielisyyttä ja melankoliaa.

Ali Alawad saapui Suomeen turvapaikan hakijana syyskuussa 2015. Viime vuosina kotimaassaan Irakissa Alawad oli pakotettu pitämään ammattinsa salassa. "Muusikkona toimiminen voi Irakissa olla riskialtista, sillä tietyt ääritahot pitävät muusikon ammatissa toimimista Islamin vastaisena käytöksenä", Alawad toteaa. Alawad sai kuitenkin kaksi kielteistä turvapaikkapäätöstä ja välttääkseen Suomen viranomaisten pakkopalautuksen Alawad pakeni Suomesta maaliskuussa 2017. Ali & Alpo -teos kuitenkin toteutuu Alawadin toiveen mukaisesti. Company ehti tallentaa Alawadin musiikin sekä videokuvata hänen soittamisensa – Alawad on siis mukana esityksissä videoprojisoinnin kautta.

s Alpo-Aaltokoski-Ali-Abbas-01Nov16-c-Alejandro-Lorenzo-041
kuva: Alejandro Lorenzo

Työryhmä:
Koreografia ja tanssi: Alpo Aaltokoski
Musiikki: Ali Alawad
Valosuunnittelu: Kari Gratseff
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Videokuvaus: Thomas Freundlicht
Videokäsikirjoitus: Alpo Aaltokoski
Videoeditointi: Joe Davidow
Valokuvaus: Alejandro Lorenzo, Tanja Ahola
Tuotanto: Alpo Aaltokoski Company ja Kulttuurikeskus Caisa
Esityksen tuotanto Barker-teatterille: Barker-teatteri


I N C O G N I T O - I L T A M A T lauantaina  4.3.2017  klo 20 alkaen

Aidot ja ainutlaatuiset INCOGNITO-Iltamat täyttävät 20 vuotta!

FEELMAP ( Ensi-ilta)
Koreografia | Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi | Tanja Illukka
Esityksen livemusiikin improvisoi muusikko Moritz Cartheuser

 

17015703 1459331904101660 4493498095823157867 o
Feelmap. Kuva I-P Heikinheimo.

 

JANI PETTERI VIRTA on taiteilija, joka on päättänyt olla näkemättä kasvojaan vuonna 2017 ja tekee siitä lähtökohdasta käsin tekstiä, kuvia ja performanssia.

Maaliskuun Incognito-iltamissa Virta toteuttaa ensimmäisen A Different Self-Portrait -projektiin osallistuvan performanssinsa.

Ote tulevasta näyttämöteoksesta ASSHOLES (kesto 20 min)
“Ihmiset kiinnostelee. Ja herkkyys. Se kiinnostaa eniten. Teattereihin pohjimmiltaan tullaan ajan kanssa katsomaan ihmistä. Se on lopulta se koko pointti. Mut hei myös elävän ja elottoman materian rajat kiinnostelee. Ja vaahtomuovi. Samoin eri käsitteiden ja asioiden sotkeutuminen keskenään. Ja se tunne, kun näkee jotakin tuttua, muttei tunnista sitä välittömästi.“

Assholes on ohjaaja ANTTI-JUHANI MANNISEN uusi aika komediallinen ja musiikillinen näyttämöteos. Nukketeatteri- ja tanssitaiteilijat JOUNI JÄRVENPÄÄ, JAAKKO LILJA ja LIANA POTILA herättävät koko näyttämön henkiin ja sykkivät ympäriinsä kuin vieras, hupsu organismi. Assholes matkustelee muina turisteina kohti nukketeatterin ja esittävän taiteen pienempiä rakennuspalikoita. Samalla se pyrkii tavoittamaan ja valaisemaan murusen maailmamme, aikamme ja kommunikaatiomme absurdista tilasta.

BRIAN RAMOS: Tambor
Sunnuntairumba Havannassa. Rummut soivat säestäen kaunista laulua.
Tanssi-improvisaatioesitys. Afrokuubalaisia tansseja ja rytmejä.
Brian Ramos on kuubalainen ammattitanssija ja koreografi.

ANNELI NYGREN: Jonne 59n tähdittämä lyhytelokuva Jonne 59 Summer Holiday. Jonne 59 on fiktiivinen rocktähtihahmo, joka on aikaisemmin esiintynyt livenä Incognito-iltamissa 2013. Samana vuonna kuvattiin Barkerilla myös Jonnen musiikkivideota Hammer Hill. Jonne 59 Summer Holiday on Jonnen ensimmäinen näytelmäelokuva.
Jonnekin saattaa ilmestyä paikalle elokuvaesitykseen.

LIANA POTILA: Pop up songs - musiikki-improvisaation tuokio ja verkostoitumisen konsepti.
Tämä on KUTSU SINULLE joka olet muusikko tai äänen tuottaja ja tahdot heittäytyä improvisoimaan biisejä Lianan kanssa yleisön edessä.
Mitä tehdä? Tuo mukaan kitara, nokkahuiltu tai mikä tahansa soittimesi ja laita viestiä Barkerille että olet tulossa TAI ilmaannu ekstemporee paikan päällä.

Pop up - songs on Liana Potilan kehittämä verkostoitumisen väline, jonka myötä Liana toivoo luovansa ainutlaatuisia kohtaamisia musiikin tekijöiden välillä. Konsepti vaatii heittäytymistä ja melko lailla rohkeutta. Kyseessä on onnistumisen ja mokaamisen areena jossa kaikki on hyväksyttyä ja siksi niin hieno ja armollinen konsepti!

BARBORA is a musician focusing on Asian and European music, composing pieces and arranging traditional songs from one culture for a traditional instrument of another. For example, the favorite Finnish lullaby, Nuku, nuku, nurmilintu, was this way arranged for a Chinese zither (古箏, guzheng) in pentatonic.
Barbora does research on East Asian cultures with focus on China and the Taiwanese aboriginal tribal music development. She spent last year doing academic research on the Bunun tribal music, especially their polyphonic singing technique for the Centre of Asian Studies of the University of Turku. She works as a freelance musican. Apart from traditional music, she writes pieces for piano, various string instruments and vocal harmonies. For more info visit www.barboraxu.com.

  
SetUp

Koreografia Saku Koistinen
Musiikki Philippe Ollivier
Tanssi Laura ja Saku Koistinen

Ensi- ilta Barker-teatterissa ke 22.2.2017 klo 19.00
Ennakkoensi-ilta Ranskassa, Penvenanissa 13.11.2016.
Muut esitykset:

24.2 klo 19
25.2 klo 19
26.2 klo 15

 

 MG 0637

Kuva: Reino Koivula

 

SetUp on lähtökohdaltaan teos rakentamisesta. Aihe johdattaa tekijät pohtimaan eksistentiaalisia kysymyksiä, kuten ajan rajallisuutta ja kuolemaa. SetUp on tanssiteos –duetto – mutta musiikki on teoksessa vahvassa roolissa.

Teos on suomalaisen tanssija-koreografi Saku Koistisen ja bretagnelaisen muusikon, Philippe Ollivierin yhteistyö. SetUp on vahvan fyysinen ja tanssillinen teos
Teoksen kesto n 45 min.
Teos on yhteistuotanto tekijöiden ja Barker-teatterin välillä.

Teosta ovat tukeneet:
Jenny- ja Antti Wihurin Säätiö. Taiteen edistämiskeskus, tanssitaide. Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

www.sakukoistinen.com

 


 Johanna Porolan EP II -julkaisuilta Barker-teatterilla 28.1.2017 klo 19 alkaen

Tummasävytteistä elektronista musiikkia esittävä Turussa asuva Johanna Porola julkaisee toisen EP:nsä vuoden ensimmäisen uuden kuun pimeydessä. Suurimmaksi osaksi Jäämeren rannalla sävelletyn EP:n aiheista erottuu vahvana 1600-luvun Norjan noitavainot. Lähtökohtia ovat lisäksi esimerkiksi vanhat tarut ja uskomukset: jo keväällä 2016 musiikkivideona ilmestynyt kappale Noáidi perustuu paljon pohjoisessa vaeltaneen kansanperinteen kerääjän Samuli Paulaharjun novelliin vuodelta 1934. Julkaisuillan keikalla Porolan ja videotaiteilija Paula Lehtosen eli Vj Vixenin yhteistyössä suunnittelemat näyttävät, kappaleiden tunnelmia tukevat visuaalit heijastetaan laajoille läpinäkyville kangaspinnoille, joita liikuttavat takana olevat tuulettimet.

Illan baarin puolella aloittavat Dj:t; nopeatempoista juuri nyt kiinnostavaa elektronista musiikkia soittavat nuoret helsinkiläinen Susilapsi sekä turkulainen Hissun Lissun Kissu. Barkerin lavan valaisevat Porolan ja Vj Vixenin lisäksi Camille Auer ja Biitsi. Ensimmäisenä esiintyy monessakin bändissä vaikuttava taiteilija Camille Auer kauniilla mutta synkällä performatiivisella noise-projektillaan. Toisena lavalle nousee uusi helsinkiläisen taiteilija Kimmon ja Heidin ekstaattista tanssipainotteista elektronista musiikkia soittava Biitsi. Kaikkia illan esiintyjiä yhdistää kokeellinen syvä ote musiikin tekemiseen sekä voimakas tässä ajassa kiinni oleminen.

Johanna Porola (Tku)
https://soundcloud.com/johannaporola
http://johannaporola.tumblr.com
https://youtu.be/Jh-1Mqqk48I

Biitsi (Hki)
https://soundcloud.com/biitsi/tracks
https://youtu.be/2IUurb009Gg

Camiller Auer (Tku)
https://youtu.be/wcz3Uv31ZLs

ei pääsymaksua

Kaislat vartioivat minuavisuaalinen teatteriesitys
ensi-ilta 14.1.2017

Kaislat vartioivat minua on lumoaviin näyttämökuviin ja taidokkaaseen fyysiseen näyttelijäntyöhön perustuva visuaalinen teatteriesitys. Teos on saanut inspiraationsa barokin ajan kukka-asetelmamaalauksista, joiden runsautta pursuavien yksityiskohtien ja värien yltäkylläisyyden rinnalla esiintyy muistutus katovaisuudesta.
Kaislat vartioivat minua käsittelee kysymyksiä luomisesta, syntymästä ja kuolemasta.
Näkökulmahenkilönä on nuori tyttö, joka näkee näyn: suuren kaislikon keskellä olevasta perhoskotelosta alkaa kuoriutua jotakin...
”Missä minä olin ennen kuin minä olin äidissäni ja isässäni? Olinko minä sinussa?
Liikuinko minä sinussa kuin tuuli? Ilman eroa.”

KAISLAT VARTIOIVAT MINUA 72
Kuvaaja: Jenni Rutanen

 Käsikirjoitus, ohjaus ja lavastus: Mikko Bredenberg
Videoprojisoinnit: Jenni Rutanen
Apulaisohjaaja: Mira Taussi
Ääni: Marko Syrjäläinen
Näyttämöllä: Mikko Bredenberg, Kerttu Syrjäläinen ja Marko Syrjäläinen
Tuotanto: Mikko Bredenberg ja Barker-teatteri

Esitykset
La 14.1. klo 19 (ensi-ilta)
Su 15.1. klo 15
Ma 16.1. klo 19
Ke 18.1. klo 19
Pe 20.1. klo 19
La 21.1. klo 19
Su 22.1. klo 15
Ke 25.1. klo 19

Esitystä on tukenut Taiteen edistämiskeskus / Varsinais-Suomen taidetoimikunta.
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kaislat vartioivat minua -työryhmä ja Barker-teatteri