Ohjelmisto 2015

Ohjelmisto 1997 | Ohjelmisto 1998 | Ohjelmisto 1999 | Ohjelmisto 2000 | Ohjelmisto 2001 | Ohjelmisto 2002 |Ohjelmisto 2003 | Ohjelmisto 2004 | Ohjelmisto 2005 | Ohjelmisto 2006 | Ohjelmisto 2007 | Ohjelmisto 2008 |Ohjelmisto 2009 | Ohjelmisto 2010 | Ohjelmisto 2011 | Ohjelmisto 2012Ohjelmisto 2013 | Ohjelmisto 2014 | Ohjelmisto 2016


OHJELMISTO 2015


Kahden teoksen ilta Barker -teatterilla 16 -19.12.2015

Sirkus Supiainen: Manifesti
ja
Milla Järvinen: Tyttö joka söi kuolleita lintuja - rengasmonologi

MANIFESTI

Manifesti on koulutustilaisuuden muotoon puettu esitys, jossa asiantuntijamme Rauli Katajavuori ja Juha Rautio tomuttavat pölyistä poikkitaidetta. Itsetietoiset kalvosulkeiset analysoivat esittävän taiteen rajoja viihteestä taiteeseen, runoudesta sirkukseen. Teoria havainnollistetaan käytännön esimerkeissä, joissa runous ja sirkus, matala ja korkea törmäytetään vaaroja kaihtamatta. Onko tarkoitus naurattaa vai kutsua ajattelemaan? Miksi minä en ole kuullut tästä? Näihin ja moniin muihinkin meidän jokaisen mieltämme askarruttaviin kysymyksiin saadaan vastaus joulukuussa Barker-teatterilla järjestetyssä esityssarjassa. Varaa lippusi ajoissa, tai niin kuin meillä konsulttipiireissä sanotaan: TULEVAISUUS ON NYT!

Kutsu: "Arvoisat tulevaisuuden onnistujat, huipputyypit ja muut onnelliset! Etkö tunnistanut itseäsi edellä olevasta luettelosta? Juuri tästä syystä, olette erityisen tervetulleita laajentamaan näkemyksiänne sekä kirkastamaan strategiaa kanssamme."

Taustaa:
Esitystä valmistettiin 2010-2014 tekemällä keikkoja ja pieniä demoja työparina. Materiaali kehittyi pitkälti lavalla ja lyhyiden treenijaksojen aikana. Demoesityksiä tehtiin mm. Barkerilla 2012 toukokuussa. Ks. lisää haastattelusta videolta:

Teostiedot

Ensi-ilta Cirko-keskus, Helsinki 12.11.2014
Konsepti ja esitys: Rauli Katajavuori ja Juha Rautio
Runot, äänet ja musiikki: Juha Rautio
Valot ja lavastus: Rauli Katajavuori
Tuotanto: Sirkus Supiainen


TYTTÖ JOKA SÖI KUOLLEITA LINTUJA - RUUMIILLINEN RENGASMONOLOGI

"Halajan päästä lavalle voidakseni kokea tunteita."

Tyttö joka söi kuolleita lintuja on esiintyjä Milla Järvisen poikkitaiteellinen sooloesitys. Se on runsaan ruumiillinen rengasmonologi, joka liikkuu sirkuksen ja teatterin laitamilla. Esitys tutkii oman huoneen käsitettä ja toisen ihmisen poissaoloa. Kaikkivoipa esiintyjä, maailman vahvin tyttönainen, pystyy omassa maailmassaan kaikkeen, mutta uskaltaako hän sieltä ulos? Jos oma huone on liian suuri, mahtuuko sinne toista ihmistä? Entä jos omasta huoneesta tuleekin häkki? Teoksen ytimessä on kysymys ihmisen suhteesta itseensä ja toiseen. Taiteilija luo työskennellessään oman huoneensa. Se on kaikkivoipaisuuden näyttämö, jossa hän voi tehdä mitä vain. Mutta mitä piilee oven takana? Miten hän pärjää ulkopuolisessa maailmassa? Pystyykö ihminen täyttymään vasta sitten, kun hän uskaltaa avata huoneensa oven myös toisen tulla? Esitysprosessissa on tarkasteltu erilaisia rajapintoja: esiintyjän ja ohjaajan, sirkuksen ja teatterin, minun ja toisen, subjektin ja objektin, sekä esityksen maailman ja ulkopuolisen maailman rajoja. Teoksessa kuullaan esiintyvä taiteilija Milla Järvisen omia tekstejä sekä hänen itse säveltämäänsä musiikkia. Tyttö joka söi kuolleita lintuja on lentävä ilottelu murheen keskellä. Se on suuri leikki, korea taidonnäyte, sulkasato ja talviturkin heitto.

Milla Järvinen on esiintyvä taiteilija, joka on opiskellut Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla sekä Le Lido Centre des Arts du Cirque:ssa Toulousessa lajinaan rengastrapetsi. Esityksen työryhmä Milla Järvisen lisäksi: Anni Mikkelsson, teatteriohjaaja, joka työskentelee muun muassa Meriteatterissa. Henri Tuulasjärvi, skenografi ja ohjaaja, joka opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmassa.


Esitysten tuotanto Barker-teatterille: Sirkus Supiainen ja Barker-teatteri

Esitykset:
16.12.2015 klo 19.00

17.12.2015 klo 19.00
18.12.2015 klo 19.00
19.12.2015 klo 19.00Tokyo2016-0812  &  INCOGNITO-iltamat  pe 11.12
klo 19 alkaen

 

Perjantai-illan  aloittaa koreografi Jouni Järvenpään ja säveltäjä Anssi Laihon Tokyo206-0812 josta jouhevasti jatkamme INCOGNITO-iltamilla niin kauan kuin ohjelmaa riittää!
Incognito-iltamien ohjelma alkaa noin klo 20.30.

Tokyo206-0812 on sattumanvaraisuuteen vankasti luottaen nojaava tanssi-ja musiikki-improvisaatio.Teos sai ensi-iltansa Oulussa 2008 ja se tuotiin uudelleen nähtäville loppuvuodesta 2014 Oulun kulttuuribingolla.Laiho ja Järvenpää esittävät Tokyo206-0812:n puolen vuoden välein. Nyt vuorossa on Turku ja Barker.

INCOGNITO-iltamien ohjelmassa mukana:

Tanssitaiteilijat Tashi Iwaoka,- Mickaël Stoeckel,- Linda Holmström, -Assi Pakkanen, -Saija Lehtola, -Sinikka Strömmer
ja Jani Petteri Virta Dance Company joka ottaa haparoivan ensiaskeleen elokuussa B-galleriassa olevaan Jani Petteri Virran näyttely/performanssiin " Me, My Friends & I ".

Muusikko Arttu Aarnio ja kontrabasso.

Luvassa myös soitantaa vinyylilevysoittimella!

Demo-esitys tulevasta nykysirkusesityksestä " Surrealismin aika", pohjautuen Andre Bretonin " Surrealismin Manifesti" - kirjaan.
Työryhmä: Heikki Tolin, Emma Räisänen, Markus Nivala
Ohjaus: Markus Nivala

Yhtye SAIVA: Improvisoitua akustista äänimaisemaa ja musiikkia!  Tanssi-improvisaatiomahdollisuus kaikille läsnäolijoille!

Liput 5 € ovelta.
Huom. Paikalle voi saapua mihin aikaan tahansa välillä 18.30-23.00.

INCOGNITO-iltamia on järjestetty vuodesta 1997.


Writing Dancing

Teoksessa Writing Dancing voi nähdä huikean tanssijan ja Suomen nopeiten kirjoittavan filosofin näyttämöllä. Esitys on ainutlaatuinen yhdistelmä nykytanssia ja reaaliaikaista kirjoittamista. Esitys on suomenkielinen.

Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Esiintyjät: tanssija Tanja Illukka ja filosofi Max Ryynänen

Esitys: ke 9.12.2015 klo 19
Paikka: Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö / Raunistulantie 25 H, 20300 Turku
Liput 15 / 10 €
Kesto: 60 min.

Writing Dancing käsittelee tanssin ja tekstin suhdetta. Esitys perustuu tanssijan ja filosofin vuoropuheluun. Teos koostuu koreografioidusta tanssista ja reaaliaikaisesta kirjoittamisesta, joka on heijastettu seinälle. Esitys on teatteriteknisesti riisuttu, eikä siinä käytetä puhetta tai musiikkia. Ammattitanssijan ja ammattiajattelijan yhteisen matkan on ohjannut ja koreografioinut Ismo-Pekka Heikinheimo. Esiintyjät ovat tanssija Tanja Illukka ja filosofi Max Ryynänen.
Toiset sanovat tanssin olevan kieli kielten joukossa, toiset taas ettei se ole kieli ollenkaan. Onko ruumiin kielioppia olemassa? Onko keho mieli? Jos ruumis huutaa tai kuiskaa liikkeellään, jos se nykii tai virtaa koreografian sisällä, ilmentääkö ja noudattaako ruumiillisten tekojen ulostulo maailmaan kielelliseksi muuttuvia käytänteitä? Voiko jotain kertoa kokonaan tai täydellisesti tanssimalla tai kirjoittamalla?
Tanssi ei ole sopimuksen varainen verbaali kieli, sillä siinä ei ole samanlaista rakennetta ja sanastoa kuin kielessä. Silti teoksessa pyritään kääntämään ja tulkitsemaan visuaalista esitystä sanoiksi ja toisaalta taas kielellistä esitystä takaisin kuvaksi lukijan mielikuvissa. Liike voi tulla sanaksi. Liikesarja lauseeksi. Liikekomposition osa virkkeeksi. Tanssi tekstiksi. Tanssiminen voi muuttua kirjoittamiseksi. Koreografia tekstirakenteeksi.
Kulttuurinen maastomme, katsomisen konventiot ja jaettu historia suuntaavat kokemustamme ja kykyä eläytyä johonkin uuteen ja yllättävään. Writing Dancing on rohkea ja ennakkoluuloton. Se haastaa katsojan aistillisella ilmaisulla ja tarkkuutta vaativalla katsomiskokemuksella. Kun esitys on ohi, jääkö meille hetken taiteena tunnetun tanssin sammuttua kirja, runo vai filosofinen teksti?
Writing Dancing -teoksen koreografia on tehty Heikinheimon Aalto-yliopistossa suorittaman Visuaalisen kulttuurin maisteritutkinnon opinnäytteessä kehittämin uusin metodein. Siinä visuaalinen havainto muutetaan suoraan reaaliaikaisesti liikkeeksi, josta vähitellen jalostetaan valmis koreografia. Kehollisen tiedon kartuttaminen esitystä varten onkin ollut ehdottoman tärkeää tanssijan kehittäessä itseään, taitoaan, ymmärrystään oman kehonsa kinesfääristä ja tiedollista pääsyään maailmaan ylipäänsä.


Ismo Dance Company ja Barker-teatteri tuottavat vierailun yhteistyössä.
Vierailua tukee Läntinen tanssin aluekeskus.
Esitystä ovat tukeneet Valtion esittävien taiteiden toimikunta ja Helsingin kulttuurikeskus.

 

BLACK
Soolotanssi kahdelle

A piece from dance artist Marjan Raar in which she relates to her 30 years stay in Finland.

black kuva e-mail

Intensiivinen, karkea, mysteerinen soolotanssi.Raivoa ja rauhaa. Paljas ympäristö, vain lattia, valot, musiikki.Ja tanssi.
Takaisin instrumenttiin joka eniten merkitsee....keho.
Kaikki lisätty ja keinotekoinen säihke on hylätty.
Särkyvä ja haavoittuvainen, silti rohkea ja uskalias 30 vuoden jälkeen, oltuaan kotonaan poissa kotoa.

Koreografia, konsepti ja tanssi: Marjan Raar
Alter ego ja sooloisti: Linda Holmström
Musiikki: Muziekfabriek, Ethel ja muut
Valosuunnittelu ja tekniikka: Arttu Aarnio
Kuvat: Jesper Dolgov
Tuotanto: Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Esitykset:
Pe 13.11 klo 19:00 Ensi-ilta
La 14.11 klo 19:00
Su 15.11 klo 15:00
Pe 20.11 klo 19:00
La 21.11 klo 19:00
Su 22.11 klo 15:00PIGEONS ja Spaghetti

ensi-ilta 16.10.2015

Lakkaa kurkottamasta kohti erityisyyttä. Hyväksy, että olet pulu etkä kyyhkynen. Et ole erityinen, voit tehdä erityistä.

Pigeons on tanssiteos, joka kertoo eikeistään, kenestätahansa, pioneereista, ikonisista, vähemmän ikonisista joistakin ja ei varsinaisesti kenestäkään erityisestä.

SSkuva email

In english below:
PIGEONS

Quit striving towards being special. Quit trying to be a dove instead of the pigeon you are. You're not special, you do special.

Pigeons is a dance piece about the nobodies, the anybodies, the pioneers, iconic somebodies, the less than iconic and no-one in particular.
Konsepti: Sinikka Strömmer, Frans Rinne
Koreografia ja ohjaus: Sinikka Strömmer
Lavalla: Ulla Väätäinen
Videolla: Sinikka Strömmer, Unni Leino, Outi Karhuvaara

Samassa illassa nähdään  tanssielokuva ”Spaghetti”

Spaghetti on Saija Lehtolan ja Sinikka Strömmerin lyhyt tanssielokuva, joka on liikkeellinen kuvaus erään tytön jokapäiväisestä spaghettiateriasta.
Konsepti: Saija Lehtola, Sinikka Strömmer
Esitys: Sinikka Strömmer
Kamera ja valot: Hannes Renvall, Frans Rinne
Musiikki: Frans Rinne
Tuotanto: Saija Lehtola ja Sinikka Strömmer

Esitykset
16.10 / klo 19 (ensi-ilta)
17.10 / klo 19
18.10 / klo 15
21.10 / klo 19
23.10 / klo 19
24.10 / klo 19

 

INCOGNITO-iltamat Barker-teatterilla la 3.10.2015 klo 20.00 alkaen

TANSSIA, LIIKETTÄ, ELOKUVAA ja SIRKUSTA

Video-ja mediataiteilija Anneli Nygren ja " Yessica"

Barker-teatterin syksyn ensimmäisissä Incognito -iltamissa nähdään ensi-esityksenä suomalaisen video-ja mediataiteen uranuurtajan Anneli Nygrenin elokuvalla  " Yessica".
(Www.av-arkki.fi/teokset/kuka-on-anneli-nygren/)

Yessica-elokuvaa on tehty yli kolmekymmentä vuotta, kuvattu viidessä asunnossa ja neljässä kaupungissa, ja materiaalina on käytetty mm. kaitafilmiä, VHS:ää ja miniDV:tä, silti elokuvan tapahtumat keskittyvät muutamaan lyhyeen vuoteen Tampereella.

Yessica on chileläinen pikkutyttö jonka tarinaa kertovat hänen äitinsä, kasvatti- äitinsä,tämän biologinen tytär,sisar ja sisarentytär.
"Yessica" on fiktiivinen elokuva, jossa dokumentaarinen aines esim. 70-luvun mielenosoituksista on integroitu fiktion osaksi.Chileläiset olivat aikoinaan ensimmäinen Suomeen tullut pakolaisryhmä ja Chilen vallankaappaus ensimmäinen 11.9 tapahtunut tragedia.

Incognito-iltamissa nähdään myös  tanssitaiteilija Mickaël Stoeckel  ( s.1978 ,Ranska). Mickaël Stoeckel on opiskellut tanssia Amsterdamissa (School for New Dance Development).Valmistuttuaan hän toimi Helsingissä mm. Deborah Hayn, Liisa Risun ja Arja Tiilin projekteissa.

Incognito-iltamissa Stoeckel esittelee uuden projektinsa " Red Shoes".Projektissa Stoeckel tutkii intuitiivista ylivoimaista pakkoa tanssia.Hän kysyy miten saavutetaan kehonhallinta ja miten kontrollista voidaan luopua siihen pisteeseen, että tanssi tanssittaa tanssijaa.

Incognito-iltamien muita esiintyjiä ovat tanssitaiteilija Liana Potila liike-tutkimuksella Celebrating Presence, esitystaiteilija Tashi Iwaoka joka esittää improvisoidusti osan "Hän" osana tanssitaiteilija Jouni Järvenpään  53 tanssia esityssarjassa. Tanssitaiteilija Sandrina

Lindgreniltä nähdään myös improvisoitu soolo.Mukana ovat myös tanssitaiteilijat Linda Holmström, Marjan Raar sekä Nina Renvall. Iltamien jongleerausnäytöksestä vastaa sirkustaiteilija Jukka Haataja.

Incognito-iltamat on foorumi, jossa eri alojen taiteilijat voivat tuoda esille vielä työn alla olevia esityksiä tai valmiita esityksiä. Myös yllätysesitykset ja ilmestymiset ovat mahdollisia ja suotavia.Iltamien klubimaisessa tunnelmassa yleisöllä on mahdollisuus viettää ainutkertaista lauantai-iltaa moninaisten esitysten äärellä. Ovet avataan klo 20, ja ohjelma alkaa noin klo 20.30. Baari avoinna koko illan.


LOCATION X – Projects esittää  - BLACK SIDE

18.9 klo 19 ensi-ilta
20.9 klo 15
22.9 klo 19
23.9 klo 19   

black side 72

BLACK SIDE on soolo miehelle – pohjoismaiselle ihmiselle, joka elää luonnon armoilla. Monitaiteellinen näyttämöteos on luotu pohjoismaisena yhteistyönä. Neljä taiteilijaa (LOCATION X – Projects) on työstänyt Taneli Törmälle sooloteoksen, jossa nykytanssi, taide-elokuva, elektroninen musiikki sulautuvat yhteen omanlaisekseen live-esitykseksi.

Location X – Projects / Taneli Törmä (FIN/DK) on koreografi, solistiesiintyjä ja tämän ryhmän vetäjä, vaikka teos tuotetaan yhteistyönä.

Constantin Georgescu (ROM/DE)on tanssi-ja videotaiteilija joka vastaa teoksen videotyöstä. Søren Lyngsø Knudsen on säveltäjä ja muusikko , joka vastaa teoksen äänisuunnittelusta. Eleni Pierides  (FIN/DK) on tanssitaiteilija, joka on mentorina teokselle.
 
Konseptin pääalue on VALO (tai sen puute) pohjoismaissa. Kuinka valo vaikuttaa meihin  henkisesti ja kehollisesti? Tutkimus on inspiroitunut kolmesta eri kohteesta/ maasta (Tromsø / Norja, Aarhus / Tanska ja Turku / Suomi).
 
Taiteilijaryhmä on tutkinut ja havainnut kuinka he itse kokevat vuodenaikojen ja valon määrän vaikutukset. Kuinka tietoisia olemme eri vaikutuksista henkiseen ja keholliseen oloomme, miten valon tiedostaminen vaikuttaa taiteen tekemiseen?  Tutkimusaika on jakautunut kolmeen eri harjoitusjaksoon 12 kuukauden sisällä. Vuoden kierto on mahdollistanut tutkimuksen kokemisen ja tiedostamisen omassa itsessämme. 

Työryhmä on järjestänyt erilaisia taiteilijatapaamisia / tiiviskursseja joka kohteessa. Projekti aloitettiin Tromsassa Norjassa lokakuussa 2014, jossa Taneli ja Constantin tekivät alustavan tutkimuksen teokselle. RadArt – Nettverk for fri Scenekunst oli yhteistyökumppani. Taiteilijat

kuvasivat ja tuottivat tanssikohtauksia luonnon keskellä. He vaelsivat joka päivä yhden viikon ajan eri vuorille Tromssan lähistölle työskentelemään ja havainnoimaan tutkimuksen aihetta ja kaupunkia eri näkökulmista.  Kuinka maisema (tässä tapauksessa vuoret) vaikuttavat valoon ja paikallisiin ihmisiin? Tästä reissusta rakentui idea lavasteeseen.
Rajallinen valon lähde on suuri inspiration lähde teokselle, esimerkiksi Rjukan kylä Norjassa, joka rakensi ison peilin vuorelle tuoden valoa varjossa olevaan kylään talvella.

Norjan jälkeen taiteilijat jatkoivat projektia Aarhusissa Tanskassa Helmikuussa 2015. Taneli, Constantin ja Soren kuvasivat, äänittivät ja tuottivat tanssikohtauksia ensimmäisen viikon ajan  Aarhusin lähistöllä. Tämän jälkeen he jatkoivat harjoituksia kaksi viikkoa Godsbanen – Åbne Scene lavalla yhdistäen nämä kolme eri taidemuotoa. He järjestivät myös 2 tapaamista paikallisten kanssa residenssin aikana, tutustumalla kohteeseen syvemmin.
 
Viimeinen harjoitusjakso tapahtuu heinä-syyskuussa  Barker-teatterin tanssitaiteen residenssissä , jossa he keräävät materiaalia teokseen ja rakentavat lopullisen esityksen. Teoksen ensi-ilta on 18 syyskuuta Barker- teatterissa, josta seuraa 3 lisäesitystä.

Suomen esitysten jälkeen teos viedään Tanskaan kiertueelle marras-tammikuussa 2015-2016
Esityspaikat ovat Dansehallern Kööpenhamina, Teatern Momentum, Odense ja Godsbanen – Åbne Scene Aarhuus.
 
Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus, The Nordic Culture Funding, Danish Arts Foundation, Godsbanen - Åbne Scene, Barker -teatteri,Turun vapaan taiteen näyttämö ja LOCATION X – Projects.

 

Incognito-iltamat 30.5.2015


Heiheihei!! Incognito-iltamat päättää Barker-teatterin kevätkauden! Samalla nostetaan malja 18-vuotiaalle Barker-teatterille.
Mukana iltamissa tällä kertaa tanssitaiteilijat Jouni Järvenpää, Karoliina Lummikko & vieraat, Nadja Pärssinen & Iina Taijonlahti sekä Saija Lehtola & Sinikka Strömmer (video).
Lisäksi esiintymässä Leena Ritva Koskinen, Henri Aitakari sekä Marko Laihinen teoksellaan Red Chair Jazz.

Musiikista vastaavat Mirja Hanikka ja Veera Järveläinen sekä Kaappo Savi ja Aija Orava.

Barker-teatterin lämpiössä on myös edelleen Hanikan ja Järveläisen lopputyönäyttely ja Barkerin baari tarjoilee huurteisia koko illan.

 

Tanssija, koreografi SAKU KOISTINEN Barkerilla 26.3. 2015 teoksellaan On Equilibrium


On Equilibrium (suom. tasapainotilasta) on liikkeellisistä tiloista rakennettu kudelma. Teoksen lähtökohtina ovat eksistenssin ja persoonallisuuden kysymykset mustaa huumoria unohtamatta. Teoksen voi nähdä matkana, joka ei ole ajallisesti lineaarinen. Teoksen taustamateriaalina ovat olleet Daniil Harmsin äkkiväärät ja absurdit tekstit.

Barker-teatterissa Koistinen haluaa purkaa ja uudelleen rakentaa jo kerran ensi-illassa olleen teoksen. Tekijää kiinnostaa tällainen dynaaminen työskentelytapa, jossa yhtä ja lopullista muotoa tai lopputulemaa ei välttämättä ole. Takana on halu nähdä, miltä näyttäisi loputtomien mahdollisuuksien joukosta jokin toinen tulkinta ja rakenne samoista teemoista ja materiaaleista.

Saku Koistinen on valmistunut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2009. Hän on toiminut tanssijana mm. Eeva Muilun, Tero Saarisen , Panu Varstalan ja Marjo Kuuselan teoksissa.


On Equilibrium
Barker-teatterissa 26.3. klo 18.00.
Kaikki Liput 8 €.
Koreografia ja tanssi: Saku Koistinen

------------

Katoamisia
Barker-teatterissa 7. & 8.3.2015

Soolotanssiteos on osanotto kaikista menetyksistä.
Samanaikaisesti näyttämöllä valmistellaan juhlia.

Katoamisia on absurdi, visuaalinen ja tumma soolotanssiteos, joka rakentuu ruumiillisista puheenvuoroista. Teos tarkastelee tapoja käsitellä menetystä ja mielikuvituksen rikkautta turvanhakuna todellisuudelle.

"Olen usein ihaillut sitä, miten monissa kulttuureissa juhlitaan kuolemaa. Hautajaiset ovat juhla, niissä juhlitaan elämää", Nurmio sanoo.

Katoamisia  72 ll

Katoamisia
7.3. klo 19
8.3. klo 15

Koreografia ja tanssi: Maija Nurmio
pukusuunnittelija: Kirsi Gum
valosuunnittelija: Jenni Pystynen
äänisuunnittelija: Jouni Tauriainen
Tuotanto: Routa & Maija Nurmio

-------------------

Incognito-iltamat 28.2.2015 klo 20.00

Liana Potila, muusikko
Sanna Halme, esitystaide
Vilma Tihilä, tanssi
AskMeAnything - tarina onnekkaille, nukketeatteri
Työryhmä: Jenni Rutanen, Maria-Elina Koivula, Marko Syrjäläinen & Antti Saarinen

-------------------

Celebrating Presence  praktiikan jakamisen foorumi


Avoimen foorumin myötä haluan avata työksentelyäni turkulaiselle yleisölle sekä esittävän taiteen tekijöille. Barker-teatterille on luotu pieni olotila,jossa työskentely tapahtuu. Esillä pientä purtavaa ja lämmintä juotavaa (pientä maksua vastaan).Kollegat voivat seurata työskentelyä sekä haluttaessa osallistua työskentelyyn tanssien, musisoiden, maalaten, fiilistellen, jakamalla olotilan kanssani.Jokaisella on mahdollisuus näin tuoda oma tulokulmansa siihen mitä on läsnäolon juhlistaminen. (Ota omat materiaalit / instrumentit mukaan riippuen siitä millä tavalla toivot osallistuvasi työskentelyyn)

Ajankohta ja vierailun kesto on jokaisen itsensä määriteltävissä. Kyseessä voi olla puolen tunnin tai jopa muutaman päivän jakso.

Ajankohdat:
Tammikuussa 2015 ja syksyllä 2015 Barker- teatterilla.
(Vuoden mittaan myös Kokko-residenssissä sekä Jumon saarella. )

Ma 19.1. klo 12-16
Ti 20.1. klo 12-17
Ke 21.1. klo 12-17
To 22.1. klo 17 - 21
Pe 23.1. klo 17 - 21

Ma 26.1. klo 12-17
Ti 27.1. klo 12-17
Ke 28.1. klo 12-17
To 29.1. klo 17- 21
Pe 30.1. klo 17- 21

Vapaa pääsy!Viimeinen huuto

Viimeinen huuto on Turun konservatorion tanssijan koulutusohjelman 3. vuosikurssin opiskelijoiden ryhmäkoreografiailta. Esitykset ovat 6.-10.2.2015

Barker-teatterissa.

Viimeinen huuto -esityskokonaisuudessa Turun konservatorion keväällä 2015 valmistuvat koulutusohjelman mahdollisesti viimeiset tanssinopiskelijat näyttävät taitonsa koreografeina. Koreografian lisäksi jokainen opiskelija on myös itse suunnitellut puvustuksen ja valaistuksen. Viimeisessä huudossa esiintyvät tanssijat ovat tanssin harrastajia ja ammatillisten koulutusten opiskelijoita. Koreografit eivät itse tanssi omissa teoksissaan, mutta osa heistä nähdään näyttämöllä muiden osioissa.

Ryhmä 1:
pe 6.2. klo 19
su 8.2. klo 15
ti 10.2. klo 19
Koreografeina Sofia Arasola, Camilla Keihäs, Atte Kilpinen, Petra Kreekka, Anna Päiväniemi ja Julia Vaahtera.

Ryhmä 2:
la 7.2. klo 19
su 8.2. klo 19
ma 9.2. klo 19
Koreografeina Jori Kaksonen, Pauliina Kyttä, Heidi Lindfelt, Laura Sorvari ja Vilma Tihilä.Luuttomat Säkeet, Piirto ja Into another Dimension Barker-teatterilla

Barker-teatterin vuosi 2015 alkaa kolmen teoksen yhteisiltapäivällä

Barker-teatterin vuosi 2015 alkaa sunnuntaina 11.1. kolmen teoksen kokoelmalla. Barkerin tammikuisessa iltapäivässä nähdään kaksi demoa -- Luuttomat Säkeet & Piirto -- sekä Barker-teatterin näyttämölle sovitettu Marjan Raarin koreografia Into Another Dimension.
Sunnuntain näyttöksen lisäksi Luuttomat Säkeet ja Into Another Dimension nähdään myös 14. ja 16.1.

Sunnuntaina klo 15 alkaen:

Luuttomat Säkeet (demo)
Koreografia & tanssi: Nina Renvall

Luuttomat Säkeet on demo tanssitaitelija Nina Renvallin keväällä 2015 ensi-iltaan tulevasta soolosta tai sooloista.Luuttomat Säkeet lähestyy aineettomuuden olemusta liikekielellisin keinoin. Liike ja energia luo välähdyksenomaisia hetkiä ilmatilaan.


Piirto (demo)
Vivarium kollektiivi

Hetkessä syntyvää musiikkia ja tanssia.

Piirto on Vivarium kollektiivin uusi tilausteos tanssitaiteen tohtori Soile Lahdenperältä. Kollektiivin jäsenten: Elina Hauta-aho, Linda Priha ja Anni Rissanen lisäksi Piirrossa esiintyvät koreografi-tanssija Jouni Järvenpää sekä trumpetisti Eero Savela. Työryhmä on harjoitellut Barker-teatterissa tammikuun alun ja esittävät teoksesta demon residenssin päätteeksi. Varsinainen ensi-ilta ja esitykset ovat syksyllä 2015 Helsingissä.

Piirto on hetken koreografia.


Into another dimension

Koreografia ja konsepti: Marjan Raar
Tanssi: Linda Holmström & Marjan Raar
Valo ja ääni: Jesper Dolgov

Raar on teoksessaan tutkinut ideaa kahden ihmisen jakamasta unesta, jossa uni ja oikea maailma sekoittuu. Mielessä syntyvät ajatukset ja ideat ilmaistaan kehollisesti. Maata kohti vetävä painovoima, tuntemattoman pelko ja väistämättömien asioiden hyväksyminen kutoutuu yhteen näkymättömillä langoilla. Nämä asiat tekevät teoksesta sen mitä se pohjimmiltaan on. Ohjaammeko me itseämme vai olemmeko putoamassa toiseen ulottuvuuteen?


Su 11.1. klo 15.00
Luuttomat Säkeet
Into Another Dimension
Piirto

Ke 14.1. & Pe 16.1. klo 19.00
Luuttomat Säkeet
Into Another Dimension