Ohjelmisto 2011

Ohjelmisto 1997 | Ohjelmisto 1998 | Ohjelmisto 1999 | Ohjelmisto 2000 | Ohjelmisto 2001 | Ohjelmisto 2002 |
Ohjelmisto 2003 | Ohjelmisto 2004 | Ohjelmisto 2005 | Ohjelmisto 2006 | Ohjelmisto 2007 | Ohjelmisto 2008 |
Ohjelmisto 2009 | Ohjelmisto 2010Ohjelmisto 2012Ohjelmisto 2013 | Ohjelmisto 2014 | Ohjelmisto 2015 | Ohjelmisto 2016

Viimeinen tanssi ennen maailmanloppua

koreografia Janina Rajakangas

Maailman ennustetaan loppuvan vuonna 2012.
Tämä on viimeinen tanssi.
Teos sisältää tutkielmia kauneudesta sekä kuolevasta ja elävästä kehosta. Maailman viimeisestä teoksesta tulee ainutkertainen, sen jälkeen maailmankaikkeus tuhoutuu. Meillä on kunnia saattaa sinut loppuun.

Janina Rajakangas ja työryhmä on työstänyt teosta residenssijaksolla Barker-teatterissa, Turussa sekä Zodiakissa Helsingissä. Teos on tuotettu Barker-teatterille yhteistyössä Läntinen tanssi aluekeskuksen ja Zodiakin kanssa.

ESITYKSET:
La 17.12. klo 19.00
Su 18.12 klo 15.00

Koreografia: Janina Rajakangas
Tanssi: Rea-Liina Brunou, Janina Rajakangas, Jukka Tarvainen, Laura Vesterinen
Äänisuunnittelu: Jouni Tauriainen
Valosuunnittelu: Vespa Laine
Lavastus: Laura Sariola
Dramaturgi: Niina Miettinen

LIPUT
Peruslippu: 13 €
Alennuslippu: 8 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet)
Alalippu: 7 € (jäsenkortilla)
Ovelta käteisellä.
Varaukset: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai 02 23 83903
Paikka : Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö
Yhteystieto : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 02 23 83 903
www.barkerteatteri.fi Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö Alfa Center Virusmäentie 65 20300 Turku Bussit 14 & 15

BARKER-TEATTERIN, TURUN VAPAAN TAITEEN NÄYTTÄMÖN
INGOGNITO-ILTAMAT 12.11.2011 KLO 21.00

Aidot ja alkuperäiset, jo vuodesta 1997 lähtien suurta ihastusta herättäneet, Incognito-iltamat tulevat taas! Klubimainen rento tunnelma luo hedelmällisen ilmapiirin lyhyille ja kokeiluluontoisille esityksille. Incognito-iltamissa voi esittää idea-asteella olevia kokeiluja sekä valmiita pienimuotoisia teoksia. Iltama on avoin kaikille taiteenaloille!

Illan aikana Barker-teatterilla nähdään Ishmael Falken ohjaama fyysis-visuaalinen esitys.

Jermu Koskinen lausuu kirjoittamiaan runoja. Koskinen on turkulainen runoilija jonka esikoiskokoelma 'Niin kauas kuin vyötä riittää' (Helsinki-kirjat) ilmestyi alkusyksystä.

Kansanmuusikko Minna Hokka musisoi luonnonmateriaalisoittimilla. Hokan rakentamat tunnelmaa keventävät, huumoria kuplivat, eläimelliset ja inhimilliset paimensoittimet tuovat alkuvoimaa iltamiin. Improvisaatiot erilaisilla, yllättäviä ääniä tuottavilla pilleillä ja torvilla Hokan mukaan pysäyttävät ja herättävät kuulijassa alkuasukkaan, joka ei turhia ujostele. Esitykseen pääsee osallistumaan muutama kuulija kajauttamalla torvella oman soidinkutsunsa. Luonnonmateriaaleista itserakennettujen soitinten ikiaikainen tenho aikaansaa välittömän tunnelman kuulijoiden keskuuteen. Jani Virta esittää ”Speak to me, Superman, speak to me” -performanssin. Kuvataiteilija Virta pyrkii performansseissaan yksinkertaisuuteen ja välittämään ideoita ja pieniä tunteita. Musiikista iltamissa vastaa mainio ja pidetty dj Huhtasheikki.

Ingognito-iltamien tunnelma on rento ja avoin klubi-henkinen. Tilassa saa olla vapaasti ja tapahtuma on kaikille suunnattu. Iltamissa on myynnissä itsetehtyä iltapalaa sekä virvokkeita. Seuraavat Ingognito-iltamat järjestetään barker-teatterilla vielä joulukuussa 2011. Ingognito-iltamia Barker-teatterille osatuottaa Läntinen tanssin aluekeskus.
Liput ovelta 3 €

Pirjon paras päivä Barker-teatterilla 9.11.-16.12.2011

Pirjon paras päivä yhdistää nykysirkuksen animaatioon

Barker-teatterilla 9.11. ensi-iltansa saava nykysirkusesitys Pirjon paras päivä jatkaa kulttuuripääkaupunkivuoden hienojen sirkusteosten sarjaa.
Turkulaisten sirkustaiteen ammattilaisten esitys kertoo tarinan yksinäisen naisen arkisesta päivästä, joka alkaa vähitellen saada yhä absurdimpia piirteitä, kun hänen näkemänsä varjot heräävät eloon. Yksinään Pirjo näkee varjoja, mutta ystävän seurassa arjen absurdius muuttuu helpommin hallittavaksi. Pirjon paras päivä kertookin tarinan siitä, miten ihminen tarvitsee ihmistä, toisen ihmisen kohtaamista arjessa. Esitys käsittelee henkistä tasapainoa, sen säilyttämistä ja järkkymistä. Katsojalle esitys tarjoaa mahdollisuuden nähdä arkisia asioita uusin silmin. Se kannustaa tarkkailemaan ja näkemään pienetkin asiat arvokkaina ja ainutlaatuisina.
Esitys halutaan pitää helposti lähestyttävänä myös sellaisille katsojille, jotka eivät ole tottuneita esitystaiteen kuluttajia. Työryhmä pitääkin haasteenaan löytää nykysirkukselle uusia yleisöjä. Kerronnan keinoina käytetään sirkustaidetta, elokuvaa, animaatiota sekä elävää musiikkia. Arjen ja absurdian osat vaihtuvat näyttämöltä kankaalle ja päinvastoin; näyttämön toiminta voi jatkua kankaalla ja elokuvan todellisuus tulla eläväksi näyttämöllä. Pirjon näkemien varjojen herätessä eloon, näyttämöllä nähdään animaatiota ja sirkustaiteilijoita, jotka esittävät ilma-akrobatiaa, akrobatiaa, käsilläseisontaa, taikuutta ja jongleerausta.
Esteetön esitys toivottaa kaikki tervetulleiksi Pirjo paras päivä toteutetaan esteettömyyden ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Lavastukseen ja puvustukseen käytetään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja sekä lainattua ja vuokrattua kalustoa.Esitys on kielellisesti esteetön, sen voi ymmärtää äidinkielestä riippumatta.
Myös fyysinen esteettömyys pyritään toteuttamaan mahdollisimman hyvin.
Kaikki esitykset klo 19.00 Ke 09.11. Ensi-ilta, Pe 11.11., La 12.11., Ke 16.11., Pe18.11., La 19.11., Ke 23.11., To 24.11., Pe 25.11., Ke 30.11., To 01.12., Ke 07.12., To 08.12., Pe 09.12., Ke 14.12., To 15.12., Pe 16.12. Viimeinen esitys

Lippuvaraukset ja tiedustelut: +358 445 320 003 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. www.lippu.fi

Työryhmä ohjaaja: Tanja Sjöros, käsikirjoitus: työryhmä, sävellys: Katriina Rainio, animaatio ja videoiden editointi: Markus Lepistö, valot: Antti Niitemaa, puvut: Malla Lehtonen ja työryhmä, tuottaja: Suvi Kotilainen ,valokuvat, videot, juliste ja käsiohjelma: Mikko Vihervaara, kattokiinnitykset: Antti Kulmala, lavasterakennus: työryhmä ja Vilppu Palmberg

Rooleissa: Pirjo: Marjukka Erälinna ,varjo: Heidi Sadonkorpi ,varjo: Jukka Grönfors , Maija, rahankerääjä: Janna Haavisto Muusikot: Samuli Paavilainen, Timo Peuhkuri, Jouni Pusa, Katriina Rainio

Esitys on osa Kulttuuripääkaupunkiohjelmaa.Kaikki kuvat on ottanut Mikko Vihervaara.


Tomi Paasonen ja Tiago Da Cruz: Vol.at.ilit.y - nykytanssiteos

Tomi Paasonen: Vol.at.ilit.y - nykytanssiteos, joka yhdistää tiedettä, taidetta, teknologiaa ja luontoa runolliseksi kokonaisuudeksi. Koreografi Tomi Paasonen on valmistellut teosta Itämerellisissä residensseissä, työskennellen talvella Turun Yliopiston Saaristomeren Tutkimuslaitoksella ja kesällä merentutkimusalus Arandalla ja Tvárminnen biologisella asemalla.
 Teos on osa Capsulan poikkitaiteellista Tutkimusmatka Itämerellä -hanketta ja kuuluu Turku2011 -ohjelmaan.

Tanssijat ovat Rea-Liina Brunou, Linda Sointu ja Kimmo Alakunnas, äänitaiteilija on Kirill Lorech ja puvustaja Merja Markkula. Lavastuksesta ja valoista vastaa Samu Viitanen.


Vol.at.ilit.y tuo näyttämölle jäätyvää, sulavaa ja höyrystyvää vettä, mikroskooppista videokuvaa ja  planktoneliöiden liikettä - meren elämää ja ääntä.
Se on nykytanssiteos, joka tutkii vettä, sen molekyylisiä prosesseja sekä veden yhdistäviä ja erottavia ominaisuuksia.

Vol.at.ilit.yn idea  lähti alun perin muotoutumaan Baumanin Liquid modernity  ja Goethen Vaaliheimolaiset -teoksista. Baumanin teos on sosiologinen tutkielma siitä, miten yhteiskunnan pysyvät rakenteet  sulavat pois, kun liikutaan vanhasta teollisesta aikakaudesta paikattomaan sovellusten, individualismin ja hetkellisyyden ajattomuuteen.

Vaaliheimolaiset taas tutkii ihmisten välisiä kemiallisia muutoksia ja tunteiden aikaansaamia ketjureaktioita. Näiden ajatusten kautta lähestyimme Itämerta ja veden eri olomuotoja -vertasimme saaristoa ja ihmisiä, ja näiden  kohtaamisia veden kemiallis-fysikaalisten muutosten kautta.

Maailmansulattelua, ihmisen eläimellisyyden, kylmyyden, lyhytkatseisuuden, kovuuden, mutta myös herkkyyden, muuttuvaisuuden ja  moninaisuuden kartoittamista epävakaisessa muuttuvuuden maailmassa.
Ensi-ilta 20.10. klo 19
Muut esitykset:
22.10. klo 19, 24.10. klo 19, 26.10. klo 19, 28.10. klo 19, 30 10. klo 16
Emme suosittele näytöksiä alle 13-vuotiaille.
Pääsyliput 13€ / 11€, varatut ja ovelta
Lippuvaraukset: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Liput: www.lippu.fi (+ lippupisteen palvelumaksut)

Vo.at.ilit.y on tehty yhteistuotantona Paan, Capsulan and Barker-Teatterin kanssa. Se osa Capsulan Tutkimusmatka Itämerellä -hanketta ja kuuluu Turku2011-ohjelmaan.

Liikkeellis-kasvillisia siirtoja ja seurauksia, Otos 2 /2011

Koreografia Nina Renvall
Tanssi Saija Lehtola, Janne Kilpiö, Nina Renvall
Esitykset Barker-teatterilla: pe 9.9 klo 19, su 11.9 klo 14, la 17.9  klo 19, su 18.9 klo 14

Aivot

Koreografia ja tanssi Jouni Järvenpää
Musiikki Antti Manninen ja Anssi Laiho
kesto noin 36 minuuttia

Future Circus -festivaali 17.-26.8.2011

Esityspaikat: Logomo, Taideakatemian Köysiteatteri ja Naruteatteri, Barker-teatteri, Kupittaan Seikkailupuisto, Helmiteltta sekä Tapahtumatalo Timantti. Lisäksi katuteatteria ja esityksiä kaupunkitiloissa. Festivaalin tuottaa Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia.
Koko ohjelma ja muut esityspaikat http://www.turku2011.fi/ohjelmahanke/185/info

Un cirque plus juste - Circo Aereo

Jani Nuutisen käsissä esineet häviävät, kesyyntyvät, pelottavat ja hypnotisoituvat.
To 18.08.2011, klo 21:00
Pe 19.08.2011, klo 21:00
Esityksen kesto noin 50 min, suositellaan yli 7-vuotiaille.
Liput 15/12 €
Barker-teatteri, Virusmäentie 65
www.lippu.fi

BULB

BULB on nykysirkusesitys, joka leikkii valon eri ilmenemismuodoilla: miten valo vaikuttaa ihmisiin, miten se vaihtelee eri maiden välillä, miltä valo tuntuu ja miltä se kuulostaa. BULB:ssa tanssija Henna-Riikka Nurmi, sirkustaiteilija Marjukka Erälinna sekä äänisuunnittelija Tommi Hinkkanen tutkivat valon vangitsemista liikkeeseen ja ääneen.
Ensi-ilta  tiistainana 16.8. klo 19.00
La 20.08.2011, klo 17:00
La 20.08.2011, klo 20:00
Su 21.08.2011, klo 17:00
Su 21.08.2011, klo 20:00
Esityksen kesto noin 1 h
Liput 17/15/12 euroa
Barker-teatteri, Virusmäentie 65
www.lippu.fi

Uni on in

Nykysirkusesitys, joka on matka unen ja alitajunnan maailmoihin, joissa todellisuuden lainalaisuudet ja rajat hämärtyvät tai katoavat kokonaan. Esityksen ohjaus on Antti Kulmalan ja teoksessa esiintyvät Antti Kulmala, Petra Schütt, Kaisa Koulu ja Minna Heiniö
Ma 22.08.2011, klo 20:00
Ti 23.08.2011, klo 20:00
Ke 24.08.2011, klo 20:00
To 25.08.2011, klo 20:00
Esityksen kesto noin 90 min väliaikoineen
Liput 17/15/12 euroa
Barker-teatteri, Virusmäentie 65
www.lippu.fi

  Liikkeellis-kasvillisia siirtoja ja seurauksia

Ensi-ilta Pe 15.7 klo 19
Muut esitykset La 16.7 klo 19, To 21.7 klo 19 ja Pe 22.7 klo 15
Konsepti ja ohjaus Nina Renvall
Tanssijat: Marjukka Erälinna, Saija Lehtola, Janne Kilpiö, Nina Renvall, Jouni Teittinen, Tommi Viitanen

Pohjola-Raunistulan kaupunginosaviikot

30.5.-5.6.2011
Lauantai 4.6.2011 Avoimet ovet Barker-teatterissa klo 11 - 15
Ohjelmassa demoesityksiä Barkerin tulevasta ohjelmasta. Tanssi-ja sirkusdemot  klo 12, 13 ja 14
Viihtyisä teatterikahvilamme on auki klo 12 - 15

  Incognito-iltamat

lauantaina  4.6.2011 klo 20.00 alkaen
Barker-teatterin rennossa ja klubimaisessa tunnelmassa taiteilijat tarjoavat lyhyillä esityksillä paloja ideoistaan ja esityksistään. Tarjolla juomaa edullisin hinnoin. Liput 3 €

Varjonukketeatteri Sätkivät Silakat esittää: Mikä Muna
Duo Mümmö : tanssija Jouni Järvenpää ja rumpali Veli-Matti Torkko
Duo Kalana: Silla Niemi - piano, Lotta Laaksonen - huilu
Ritva Bergström - ja hyvä sikari.
Satu Hakamäki
- rhönrad
Liikkeellis-kasvillisia siirtoja ja seurauksia
- Nina Renvall ja työryhmä (Nina Renvall, Janne Kilpiö, Marjukka Erälinna ja Tommi Viitanen)
Illan juontaja: Tommi Hinkkanen, Valot: Marko Erälinna

Performanssi 2011 . Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali 27.-29.5.2011 Turku


www.performanssi2011.com

Pe 27.5.2011 klo 19:00 Barker-teatteri
An Audience With.... Live Art Development Agencyn (UK) kuratoima kansainvälinen esitystaiteen ilta

Kim Noble: Kim Noble Will Die on sekoitus absurdia komediaa, videota ja avantgardea teatteria – esitys epäonnistumisesta, viihteestä, kuolemasta ja perinnöstä sekä siitä, kuinka elämässä voisi pärjätä hieman helpommin.
Elämä on rankkaa, mutta Kim Noble auttaa sinut sen läpi vaikkakin samalla paljastaen omat suunnitelmansa elämänsä päättämiseksi. Samanaikaisesti, kun hänen aikalaisensa menestyvät, Kim on pakotettu arvioimaan mitättömän jäämistönsä arvoa. Se, mitä Kim jättää perinnöksi maailmalle, muodostuukin tärkeimmäksi. Sarjassa hyväntahtoisia tekoja Kim muun muassa sisällyttää katsojat osaksi laillisesti sitovaa Viimeistä Tahtoaan ja Testamenttiaan, antaa selviytymiskeinoja metroterrori-iskujen varalle sekä jakaa rahaa.
Esityksen alaikäraja on 18 vuotta.

Me and The Machine: When We Meet Again (Introduced As Friends)
on yhdelle katsojalle kerrallaan toteutettu epätavallisen outo aistikokemus, jossa esiintyvät sinä, näkymätön ystäväsi, kolmiulotteinen ääniraita, vanha unohdettu tanssi, meri, maku ja minä.
Videolaseilla näytettävä kuvamateriaali luo uuden perspektiivin korvaten oman todellisen näkökulmasi. Katsoessasi alas näet uuden kehon – kehon, jonka kautta liikut ja kohtaat aavemaisia olentoja. Teknologian, peitetyn näköaistin sekä kuullun ja nähdyn epätoden kautta toteutetuu matka, joka mahdollistaa pohtimaan kehon toimintaa (tai toimintahäiriötä) mediatulvan kyllästämässä nyky-ympäristössämme.

Stacy Makishi and the workshop artists: Consequences / Exquisite Corpses Osana festivaalia 23.–27.5. Stacy Makishi ohjaa viisipäiväisen performanssitaiteen työpajan varsinaissuomalaisille visuaalisen ja esittävän taiteen ammattilaisille. Työpajan keskiössä on tutkia, kuinka tehdä omaperäistä työtä, joka syntyy sarjasta luovia vastakaikuja tilaan, ympäristöön, yleisöön ja toisten tekemiin performansseihin. Työpaja yllyttää osallistujia liikkumaan nopeammin kuin ajattelemaan, kirjoittamaan nopeammin kuin muokkaamaan ja luomaan nopeammin kuin kritisoimaan.
Viikko huipentuu Barker-teatterilla nähtävään performanssiin.
Työpajaan osallistuvat taiteilijat ja esiintyjät ovat Tiia-Mari Aalto, Rea-Liina Brunou, Natsuko Ishikawa, Toni Kandelin, Päivi Kastemaa, Leena Koskinen, Saija Lehtola, Merja Pöyhönen, Seija-Leena Salo ja Anna Torkkel.

Lisäksi illan aikana Barker-teatterin lämpiössä projisoidaan Everything You Still Wanted To Know About Live Art But Were Afraid To Ask -video. Live Art Development Agencyn julkaisema video sisältää 15 taiteilijan lyhytelokuvia, joissa kukin kertoo jotakin, tai jopa kaiken, mitä ihmisten tulisi tietää Live Artista taiteen alana.

 

  Kannumiehen kummallinen sirkus

Ohjaus, käsikirjoitus: Samuli Männistö
Musiikki: Motion trio
Esiintyjät: Miika Nuutinen, Samuli Männistö

Mitä tapahtuu kun tavallinen kannu herää henkiin? Kasvaako jokaisesta kannusta oikea sirkustirehtööri? Mitä kannumiehen sirkuksessa esitetään? Onko kannumiehen sirkuksessa mikään mahdotonta?
Kannumiehen kummallisen sirkuksen loihtivat esiin sirkustaiteilijat Miika Nuutinen ja Samuli Männistö, mukana on mitä ihmeellisimpiä ilmestyksiä, taikatemppuja, tasapainoilua ja eläinnumeroita ilman eläimiä, kaksi aivan erityslaatuista henkilöä sekä esineistä syntyvät sirkuksen tähdet.
Tässä riemastuttavassa sirkusesityksessä toiminta vangitsee katsojan huomion. Miika Nuutisen ja Samuli Männistön esitys osoittaa ettei sanaton sirkusteatteri tunne rajoja.

Esityksen kesto on n. 1 tunti ja se soveltuu yli 3-vuotiaille katsojille.
Ensi-ilta Barker-teatterilla: 13.4 2011 klo 19, Muut esitykset: 14.4, 15.4 klo 19 sekä 17.4 klo 17


Tuotanto: Sirkus Supiainen ja Barker-teatteri yhdistys ry

 

  SirkusUnioni: Uni on In - work inprogress

Nykysirkusesitys, joka on matka unen ja alitajunnan maailmaan, jossa todellisuuden lainalaisuudet ja rajat hämärtyvät tai katoavat kokonaan. Work in progress -versiossa työn alla oleva esitys tuodaan yleisön eteen: lopullisen version ensi-ilta on elokuussa 2011.
Ohjaus: Antti Kulmala
Esiintyjät: Antti Kulmala, Kaisa Koulu, Petra Schütt ja Minna Heiniö

Esitykset:
2.4. klo 19.00
3.4. klo 19.00
5.4. klo 19.00
7.4. klo 19.00
8.4. klo 19.00
10.4. klo 19.00

Lippuvaraukset: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0407759358
www.sirkusunioni.com
TAITEEN MONET MAHDOLLISUUDET

  Incognito-iltamat 5.3.2011 klo 20

Foorumi lyhyille ja kokeiluluontoisille eri taiteenalojen esityksille rennossa ja klubimaisessa tunnelmassa.
Viuluduo Katriina Rainio ja Silja Lassila
Matti Tainio -Videoinstallatio "Art-spot-play"
Satu Tuittila tanssi-improvisaatio
Sirkusta: Antti Kulmala ja Petra Schütt, kokeiluja tulevasta

 

  On the Road

friday 4.2 at 19.00 opening night
saturday 5.2 at 15.00
sunday 6.2 at 19.00a shared evening with choreographies from Marjan Raar and Claude Aymon

choreography Marjan Raar
performers Kaisa Koulu, Claude Aymon, Antti Kulmala, Marjukka Erälinna
lights&sound Tommi Hinkkanen, Marko Erälinna
video & photography Hidde Goinga
music Usthiax, Drakkar Initiative, Nine Inch Nails

Correspondance(s)

a new choreography from dance artist Claude Aymon
video Sylvain Roume
featuring: Céline Barreau, Magali Fouque, Élise Elbedhui, Kaisa Koulu.