Ajankohtaista

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö 20 vuotta vuonna 2017 - Barkerin syksy 2017

LABOUR – nykytanssiteos

Ensi-ilta (kantaesitys) pe 22.9.2017 klo 19
Muut esitykset:
la 23.9. klo 19 – mukana myös Vivarium Kollektiivin PIIRTO-esitys!*
su 24.9. klo 16
ke 27.9. klo 19
to 28.9. klo 19

Liput 20 / 10 €, käteisellä ovelta. Varaukset: info (at) barkerteatteri.fi

labour

Suomalainen identiteetti on rakentunut työlle. Työtä tekevän, tauotta puurtavan kansan on pakko jatkaa loppumatonta uurastustaan, vaikka työ olisi muuttunut merkityksettömäksi – tai sitä ei olisi kaikille edes yhteiskunnassa tarjolla.

Mielikuvat oikeasta, merkityksellisestä työstä sijoittuvat maalaisromanttiseen suomalaismaisemaan, ennen teollistumisen aikaa, käsillä tehtävään työhön – maailmaan, jossa työ on yhtä kuin elämä: välttämättömyys, ja samalla elinehto.

Työ & Labour on nykytanssia ja kokeellista elokuvaa yhdistävä kaksiosainen teos työn tekemisen merkityksistä. Teoksen LABOUR-tanssiosiossa nykytanssikoreografia keskustelee kaitafilmille kuvatun materiaalin kanssa.

Kun maata aurataan, kauraa niitetään ja jyvät lentävät, perinteiset käsitykset työstä ja sen tekemisestä rinnastuvat lavalla nähtävään nykytanssijan työhön: esiintymiseen.

Työryhmä:
Koreografia, tanssi ja käsikirjoitus: Linda Holmström

Tanssi, sävellys, musiikki ja käsikirjoitus: Arttu Aarnio
Elokuvan ja filmimateriaalin ohjaus, tuotanto ja käsikirjoitus: Eveliina Pasanen
Tuotanto ja käsikirjoitus: Anni Välimäki

Teos on tuotettu yhteistyössä työryhmän ja Barker-teatterin kanssa.

Elokuvatyöryhmässä lisäksi: Anna Vepsäläinen, Eemi Lehto, Mira Merinen, Riikka Mäntymaa, Pia Vainio, Anniina Suikki, Johannes Repo, Eetu Helenius, Fanny Viitaharju, Joni Pietiläinen, Janne Helenius

Teosta tukevat Svenska Kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus, TOP-säätiö ja Turun kaupunki.

Projekti on osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmistoa.
_____________________________________________________

* La 23.9. esityksen yhteydessä nähdään myös Vivarium Kollektiivin teos PIIRTO!

Koreografia: Soile Lahdenperä
Esiintyjät: tanssijat Elina Hauta-aho, Jouni Järvenpää, Linda Priha, Anni Rissanen sekä trumpetisti Eero Savela
Tuotanto: Vivarium Kollektiivi

Piirto1

Kuva Jaakko Savela

Vivarium Kollektiivin teos Piirto esitettiin Helsingissä Galleria Forumboxissa ja esitystila LeSpacessa vuonna 2015. Ryhmä työsti Piirtoa myös Barker-teatterilla Turussa, jossa teoksesta esitettiin ensimmäinen demo.

Piirron kutsukoreografina on tanssitaiteen tohtori Soile Lahdenperä. Esitys on hetken koreografia, jonka neljä tanssijaa ja muusikko yhdessä luovat. Se on tapahtumien leikkikenttä, joka syntyy yksittäisistä hetkistä, teoista, sanoista, liikkeistä ja sävelistä. Nämä kerääntyvät, ketjuuntuvat ja purkautuvat, jolloin esiin piirtyy joka ilta ainutkertainen esitys. Teos nostaa uudelleen tarkasteluun käsitteet intuitio, reaktio ja valinta. Tarkastelijana on esiintyjä, kokonaisvaltaisesti ajatteleva ruumis.


Residenssiin valittiin Turun ulkopuolelta koreografi Virva Talonen ja valosuunnittelija Nanni Vapaavuori.
Talonen ja Vapaavuori työstävät residenssiaikana esitysprojektinsa "Portable Home" toista osaa. Teoksen ensi-ilta toteutetaan Barkerilla vuonna 2018.

Turun Seudulta residenssiin valittiin tanssitaiteilija Riikka Kosola. Kosola työstää residenssissä tulevaa teostaan "La Poule", joka myös toteutetaan Barkerilla 2018.
Loppukesästä Kosola järjestää work in Progress näytöksen työstään.
Barkerin residenssitoiminta aloitettiin vuonna 2007.  Tämän virallisen residenssin ulkopuolella Barkerilla työskentelee monta tanssitaiteilijaa ympäri vuoden.TANSSIN JA SIRKUKSEN MAINETEKOPALKINTO  BARKER-TEATTERILLE

Suomen tanssi -ja sirkustaiteilijat ry myönsi vuoden 2016 tanssin ja sirkuksen mainetekopalkinnon
Barker-teatterille,Turun vapaan taiteen näyttämölle.
Palkinto luovutettiin Thalia-gaalassa Espoon Kaupunginteatterissa 14.3.2016

Perustelut
Barker-teatteri on tehnyt pitkäaikaista työtä tanssi - ja sirkustaiteen hyväksi.Se edustaa ennakkoluulotonta, taiteiden ja taiteilijoiden välistä vuorovaikutuksen areenaa.Monipuolisen taiteen ja verkostoitumisen paikkana Barker palvelee turkulaista,suomalaista ja omalta osaltaan myös kansainvälistä tanssi- ja sirkustaidekenttää.


Ajo-ohjeet Barker-teatterille (klikkaa kartta suuremmaksi)

ajo-ohjeet barker-teatterille